Очакваното увеличение на доставките на адрес е огромно - до 2025

...
Очакваното увеличение на доставките на
адрес е огромно - до 2025
Коментари Харесай

VanAssist: концепция за доставка тип „последна миля“

Очакваното нарастване на доставките на адрес е голямо - до 2025 година към 5,7 милиарда колета би трябвало да бъдат транспортирани годишно единствено в Германия – едно нарастване с 40 %. Ето защо компанията за доставка на пратки DPD работи интензивно по нови и устойчиви концепции за доставка на колета. VanAssist е името на план за съдействие с партньори от науката и промишлеността, който има за цел да спести човешките ресурси, да противодейства на гъстотата на трафика в градските региони и да стимулира намаляването на излъчванията.

За задачата се създава ново автономно задвижвано електрическо превозно средство. По време на създаването, участващите сътрудници се фокусират върху гарантирането, че автономното превозно средство може да отговори на постоянно възходящите условия за т.н. „ последната миля “ от доставката на пратките. За задачата на първо място друго маршрутите в обиколката при доставките трябва да бъдат усъвършенствани.

Благодарение на интелигентен навигационен програмен продукт, изпитваното превозно средство е в състояние самостоятелно да върви до разнообразни точки на прекъсване и да реагира в действително време на промените в придвижването по пътищата. Тестовото транспортно средство VanAssist работи в т. н. „ режим на среща “ при което може да измине самостоятелно дистанцията от депото до зоната за доставка, а човекът доставчик се качва единствено на предварително определено място за среща.

Всеки път, когато той достави пратката, превозното средство автоматизирано се придвижва до идната посочена точка на прекъсване. По този метод фургонът винаги чака доставчика на пратката тъкмо на мястото, където се нуждаят от следващия колет или би се желало отклоняване до следващ адрес. Ако плануваната точка за спиране не е налична, превозното средство употребява специално програмирано приложение за смарт телефон, за да осведоми доставчика, в коя алтернативна точка ще го чака.

Контролът на приложенията също така позволява гъвкаво адаптиране на маршрутите за доставка съгласно потребностите. Според DPD тези функционалности „ ще улеснят ежедневната работа на доставчиците на пратки “. Няма потребност да търсите места за паркиране и адреси, вместо това работната мощ може да се концентрира изцяло върху доставката в ръцете на клиента.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР