Очаквано НАТО обвини Русия за разпадането на догоро за ракети

...
Очаквано НАТО обвини Русия за разпадането на догоро за ракети
Коментари Харесай

НАТО обвини Русия за разпадането на ракетния договор

Очаквано НАТО упрекна Русия за разпадането на догоро за ракети със междинен и дребен обхват. Генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг даде брифинг по тематиката и изясни, че " съгласно нас Русия носи цялата отговорност за прекратяването на контракта ".
Припомняме, че през днешния ден и двете страни - Съединени американски щати и Русия оповестиха, че приключват присъединяване си в съглашението, което е основно за регулацията на разполагане на ракети в света.
Алиансън, разгласи Столтенберг, няма да разполага нови наземни нуклеарни ракети в Европа. Но НАТО " ще отговори по обмислен и виновен метод на рисковете, които съставляват съветските ракети 9M729 за сигурността на Алианса ". Ние договорихме уравновесен, съгласуван и защитителен пакет от ограничения, с цел да подсигурява позицията за въздържане и защита на НАТО, разясни той.
В същото време той разгласи, че не може да се има вяра на предлагането на Москва за мораториум върху разгръщането на ракети с дребен и междинен обхват и упрекна Русия в разрастване на ракети в Европа.
Въпреки че се приключва осъществяването на контракта от 2 август, по думите му НАТО не " желае нова въоръжена конкуренция ". Той добави, че може да се предотврати.
Генералният секретар разяснява и доставените на Турция съветски системи С-400. Той заяви, че зенитно-ракетният комплекс няма да бъде интегриран в системите за защита на НАТО.
Англия също счита, че Русия носи виновност за отдръпването на Съединени американски щати от стратегическия контракт. Коментар по тематиката направи английският външен министър Доминик Рааб. Той добави, че Лондон изцяло поддържа отговора на НАТО.
Русия аргументи разпадането на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег посредством тайното създаване и дислоциране на ракетна система, която е в нарушаване на контракта и може да удари европейските столици, написа Рааб в " Туитър ".
Рааб твърди още, че Москва " презира основаната на правила интернационална система и заплашва европейската сигурност ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР