Очакванията за месец април са задълженията на Топлофикация - София“

...
Очакванията за месец април са задълженията на Топлофикация - София“
Коментари Харесай

Дълговете на Топлофикация - София ще надхвърлят 1 млрд. лева

Очакванията за месец април са отговорностите на „ Топлофикация - София “ да надвишават 1 милиард лв., предизвестяват от групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет. Те желаеха чуване на управлението на сдружението в комисиите на съвета в наличието на кмета Йорданка Фандъкова.

Незадоволителните условия на труд и ниското възнаграждение в ТЕЦ-София са част от проблемите, уточни Иван Таков. Споед него ще бъдат отнети и средствата за социално-битово и културно обслужване от работещите поради предоговаряне на дълга на топлинното сдружение към Българския енергиен холдинг.

Българска социалистическа партия упорства за чуване на Управителния и Надзорния съвет на  „ Топлофикация София “ на взаимно преднамерено съвещание на комисиите по финанси и инженерна инфраструктура. Това съобщи ръководителят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС Иван Таков в декларация при започване на днешната сесия.

Той изясни, че социалистите ще държат  да се прегледат въпросите свързани преди всичко с финансовото положение на „ Топлофикация София “.

„ На второ място е значимо да знаем напредъка на плана за RDF-инсталация, на трето – доста е значимо да знаем и напредъка на отчета на „ Блек енд Вийч “ за техническото и софтуерно обновяване на сдружението. И не на последно място – всички въпроси, касаещи служащите и концепцията за лишаване на обществени придобивки “, посочи Таков и добави, че на тази среща е безусловно неотложно да участва и кмета госпожа Фандъкова.

По думите му с приближаване на края на отоплителния сезон проблемите на " Топлофикация " са започнали  да избледняват в съзнанието на някои хора.

„ Вчерашният митинг на работници  от сдружението пред Столична община ни върна в действителността. Той извади на показ единствено част от проблемите на сдружението – незадоволителните условия на труд в Топлоелектрическа централа „ София “, които съм виждал с очите си, както и ниското възнаграждение на служащите.  Освен това разбираме за идно лишаване на социално-битово и културно обслужване на работещите “, сподели ръководителят на групата на Българска социалистическа партия и уточни, че последното е поискано по отношение на опит за предоговаряне на дълга към БЕХ.

Според него е редно първо да се види дали не е голословно огромен щатът на администрацията в сдружението.

„ Очакванията за отговорностите на „ Топлофикация София “ към април са да надвишават 1 милиард лв. “, предвижда Иван Таков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР