Очакванията на германските износители за развитието на бизнеса им продължават

...
Очакванията на германските износители за развитието на бизнеса им продължават
Коментари Харесай

Продължават да се влошават очакванията на германските износители за развитието на бизнеса им

Очакванията на немските експортьори за развиването на бизнеса им не престават да се утежняват през август, макар че се регистрират признаци на усъвършенстване в изпитващия усложнения бранш на химическата индустрия. Това сочат резултатите от изследване, извършено от мюнхенския институт за стопански проучвания " Ифо ", оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Индексът на " Ифо ", отчитащ упованията във връзка с износа, понижава до -6,3 пункта при -6 пункта през юли.

" Германските експортьори не престават да изпитват усложнения заради слабото търсене в световен мащаб ", показва Клаус Волрабе, началник на отдела в института, който дава отговор за провеждането на изследвания.

Фирмите от сферата на химическата промишленост обаче чакат повишение на износа си, макар че като цяло се чака секторът да се свие през тази година на фона на слабото търсене и на високите цени на енергийните запаси, съгласно създателите на проучването. 

Очакванията на немските компании от автомобилостроителния бранш за износа на продукцията им са почти уравновесени, до момента в който при производителите на машини и на машинно съоръжение не престават да се утежняват, показва " Ифо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР