Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще

...
Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще
Коментари Харесай

Радев благодари наред и предупреди новият парламент, че няма право на грешка

" Очакванията, че жителите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото остаряло, не се сбъднаха ". Това съобщи спечелилият втори мандат за президент Румен Радев, съгласно който статуквото се провалило.

По думите му, България издържала изпита за народна власт и не се поддала на опитите за етническо разделяне. " Разумът и родолюбието надвиха над апатията ", сподели той, като изброи по какъв начин даже в днешния ден имало мощен напън да не се върви по пътя на демокрацията. И предизвести, че новият парламент няма място да бърка. Трябва да има отчетливо политическо болшинство, което да вземе отлагани с години решения, да направи правосъдна промяна и да се погрижи за социално-икономическите рецесии.
" Алфа Рисърч ": Радев е съумял да " открадне " повече гласове от Герджиков
6% от гласувалите за проф. Анастас Герджиков на първи тур в този момент са дали своят вот за Румен Радев, до момента в който единствено 1% от гласувалите за Радев на п...

" България излиза от застоя и автокрацията. Аз съм оптимист ", заключи президентът.

Радев не пропусна да благодари даже на съперника си - проф. Анастас Герджиков, както и на подкрепящите го. Той обаче не отговори на журналистически въпроси, а " лицето " на организация ПИК Ива Николова отново блесна с коментар: " Ако по този начин ще управлявате с 10%... ".

Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР