Очакваният през октомври флагман Mate 10 идва с чип, в

...
Очакваният през октомври флагман Mate 10 идва с чип, в
Коментари Харесай

Huawei отговаря на Apple с истински AI смартфон

Очакваният през октомври флагман Mate 10 идва с чип, в който е вграден блок за невронни калкулации

Huawei има реалeн късмет да излезе напред в мобилните устройства с изкуствен интелект

Конкуренцията на пазара за смарт телефони се придвижва в полето на изкуствения разсъдък (AI). След като Apple сподели нов iPhone X с бионичен чип и различаване на разположение, китайският колос Huawei ще реагира на предизвикването с „ същински AI смарт телефон “.

Премиерата на флагмана Mate 10 е планувана за 16 октомври, напомня софтуерното издание The Verge. Смартфонът на Huawei идва с така наречен „ невронен енджин “ и ще конкурира директно последното потомство iPhone.

Huawei в действителност има действителни шансове да излезе напред в мобилните устройства с изкуствен интелект. Вграждането на обособен AI чип в смарт телефона се явява съществено преимущество, защото подсигурява по-бърза обработка на данните, по-дълъг живот на батерията и по-висока сигурност за потребителите.
още по тематиката
На ревюто IFA в Берлин предишния месец Huawei показа нова едночипова система (SoC) под името Kirin 970, която включва блок за невронни калкулации, или NPU. Подобно на бионичния енджин на Apple, NPU съставлява набор от процесорни ядра в мобилния чип, предопределен за осъществяване на задания, свързани с изкуствен интелект.

Но е допустимо Huawei да отиде по-далеч от Apple в интеграцията на изкуствен интелект. Предишният флагман на компанията Mate 9 употребява машинно образование за адаптиране на операционната система към навиците на потребителя, систематизиране на изчислитeлната мощ и памет за най-често употребяваните задания. Mate 10 дава обещание още повече просветеност.

Ще са нужни няколко месеца работа с устройството, с цел да стане ясно дали рекламните послания за изкуствен интелект имат действително покритие. Във всички случаи обаче стремежът на Huawei да употребява изкуствен интелект на редовно равнище е явен и заслужава възторженостти.

„ Истинският AI телефон “ не е единствено самостоятелен хардуер, само че и софтуерни съставни елементи, които употребяват новаторско машинно образование. Мнозина наблюдаващи на пазара са скептични за изкуствения разсъдък, защото този термин към този момент се употребява за всичко – от перални машини до четки за зъби. Сега Huawei е на ход да опровергае скептиците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР