Очакваме позитивни новини от Нидерландия. Днес е имало заседание на

...
Очакваме позитивни новини от Нидерландия. Днес е имало заседание на
Коментари Харесай

Премиерът Денков за Шенген: Очакваме позитивни новини от Нидерландия

Очакваме положителни вести от Нидерландия. Днес е имало съвещание на министерски съвет, ще бъде импортирано решението в Народното събрание на Нидерландия. Разбира се, крайното решение за повдигане на ветото трябва да пристигна от Народното събрание на Нидерландия, което ще стане другата седмица. Това съобщи министър председателят пред публицисти в Брюксел.

„ Нека обърна внимание, че с цел да стане допустимо това, бе извървян много дълъг път през последните месеци – признатите закони в Народно събрание, работата по повдигане на специфичния механизъм за наблюдаване на България, обвързван с върховенството на правото, позитивните резултати от задачата в София с присъединяване на Нидерландия и Австрия “, акцентира той.

Той изясни, че се разменят вероятни текстове за това по какъв начин би могло да наподобява едно решение, само че до момента в който не е контрактувано, всичко са предварителни диалози.

„ Нидерландия постоянно е казвала, че за нея е значимо да бъдат изпълнени рекомендациите за върховенството на правото. Искаха да видят резултатите от задачата, верифицирани от Европейска комисия. Има положителен отчет, тъй че това, на което стъпва решението на нидерландското държавно управление през днешния ден, се базира на този отчет. “

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР