Очакваме подкрепа от демократичната общност, наблягаме на демократичната общност и

...
Очакваме подкрепа от демократичната общност, наблягаме на демократичната общност и
Коментари Харесай

Инициативният комитет на Панов: Очакваме подкрепа от демократичната общност

Очакваме поддръжка от демократичната общественост, акцентираме на демократичната общественост и на тези, които са потвърдили принадлежност към тези хрумвания, сподели пред публицисти Велислав Величков от " Правосъдие за всеки ", който е ръководител на Инициативния комитет, издигнал двойката Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе за президент и вицепрезидент.

Надяваме се, че партиите от демократичната общественост, които са издигнали за своя полезност правораздаването и върховенството на правото, ще имат опция и предпочитание да поддържат кандидатурите, тъй като това би трябвало да са и техни цели, уточни Величков.

Според него могат да се водят диалози с всяка партия, която споделя тези хрумвания. До момента никой не ни е търсил от нито една партия, добави той. Очаква се от " Демократична България " да разгласят публично поддръжката си в идващите дни.

Комитетът внесе документи за присъединяване в изборите в ЦИК. Това стана към половин час преди крайният период за регистрация да изтече.

По думите на Величков задачата на присъединяване на Панов и Касимова-Моасе във вота за президент е " да вдигнем високо тематиката за справедливостта, върховенството на правото и демокрацията, опазване духа на парламентаризма в страната и да превърнем това в централна тематика на президентската акция ".

Влизаме с огромни очаквания в тази акция, уточни той.

Според него в дебата би трябвало да се включат всички съществени претенденти за президент и да обяснят по какъв начин ще уплътнят дадените им от конституцията пълномощия за действителните промени в правосъдната система, по какъв начин да се обезпечи независимостта на съда, върховенството на правото в България.

Нашата теза постоянно е била, че без да се почисти правораздаването, нищо друго в страната не може да проработи. Колкото и пари да се съберат, те ще бъдат откраднати, когато може да има закононарушение без наказване, уточни Величков.

По думите му моментът за този спор е настъпил, надяват се да бъде централен и в акцията за парламентарните избори. Величков счита, че тонът в акцията за президент ще повлияе и в акцията за парламент и ще докара до задължения на политическите сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР