Очакваме още следващата седмица министърът на културата в служебното правителство

...
Очакваме още следващата седмица министърът на културата в служебното правителство
Коментари Харесай

Сдружение Зограф: Министър Минеков да поиска оставката Яра Бубнова

" Очакваме още идната седмица министърът на културата в служебното държавно управление да изиска оставката на директорката на Националната изложба Яра Бубнова за „ усвоените “ по безусловно непрогледен и абсурден метод 500 хиляди лв. за българското присъединяване през 2019 година на интернационалното Биенале за изкуство във Венеция ". За това приканват от от съдружие „ Зограф “.
" Както е известно, госпожа Бубнова е формалният комисар на българското присъединяване на 58-ото Венецианско биенале и отговаряше директно за избора на кураторски план и за реализирането му ", припомнят от „ Зограф “. " И до ден сегашен обаче няма изясненост къде и в чии точно джобове „ потънаха “ 500-те хиляди лв. за българското показване на интернационалното Биенале за изкуство във Венеция, обилно платени от данъкоплатците, въпреки и да се знае, че за „ арт инсталацията “ в българския павилион с куратор Вера Млечевска са употребявани единствено десетина кв.метра евтина топлоизолация от фибран, няколко рафтчета от плексиглас, както и малцина най-обикновени и семпли чаши импорт от Виетнам от рециклирано стъкло, всичко това на обща стойност не повече от 180-200 лв. ", акцентират от съдружие „ Зограф “.
 Минеков: Грабежът се вижда на всички места, разходете се по улиците и ще го видите Минеков: Грабежът се вижда на всички места, разходете се по улиците и ще го видите
За крупни грабежи и корупция алармира министърът на културата проф. Велислав Минеков при откриването на конгрес за недви...
Според тях е извънредно време да се извърши и обстойна инспекция по какъв начин тъкмо са „ усвоени “ отпуснатите от културното ведомство 500 000 лв. за представянето във Венеция на българската „ арт апаратура “, както и да се откри дали тези средства не са изхарчени непозволено и нецелесъобразно. От сдружението напомнят също, че изложбата в Българския павилион на Венецианското биенале с плоскости от фибран и стъклени чаши от вида на продаваните единствено по 1-2 лв. за численост в „ ИКЕА “, през множеството време по обясними аргументи е предизвиквала само неразбиране или плевел смях измежду посетителите й.
" Най-срамният факт е, че за откриването на Венецианското биенале служебно се командироваха и пиарите на министър Боил Банов - Иванка Бедрова и Жулиде Хамзова, директорката на Дирекция „ Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства “ в МК Екатерина Джумалиева, директорката на Националната изложба Яра Бубнова и още доста служители - „ екскурзианти “, които летяха до Италия със скандално скъпи самолетни билети и нощуваха в суперлуксозни хотели, само че по този начин и не изпратиха до българските медии нито една информация за събитието, или казано с други думи, си проведоха ваканционно пътешестване на държавни разходи ", акцентират от „ Зограф “.
" Въпросната госпожа Яра Бубнова бе в неприемлив спор на ползи още при назначението си за шеф на Националната изложба от някогашния културен министър Боил Банов, защото се оказа, че по едно и също време с това тя е била и шеф на частния си Институт за модерно изкуство, означават от съдружие „ Зограф “. Откакто заема длъжността „ шеф “ на Националната изложба, госпожа Бубнова разкри и цялостната си непросветеност в ръководството на тази институция - в залите на „ Квадрат 500 “ не влизат съвсем никакви гости, а единственото „ арт събитие “, за което се чу по медиите, е пошлият прием в изложба „ Двореца “ -   " Голямото плюскане ", както бе наименуван скандалният „ пърформанс “ на художничката Ода Жон, провокирал възмущението на редица културни дейци поради дългите маси, върху които се бе изтегнала голяма фея от суджуци, луканки, филета и всевъзможни мезета, а главата й бе направена от зелки и питки ", допълват от „ Зограф “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР