Очакваме над 340 000 българи да тръгнат на път за

...
Очакваме над 340 000 българи да тръгнат на път за
Коментари Харесай

Колко ни излиза пътуването за Великден?

Очакваме над 340 000 българи да тръгнат на път за великденските празници.

" По-голяма част от българите ще бъдат у нас, а в чужбина ще бъдат към 60 000. 280 000 са пътуванията, които ще бъдат в България. Това са числата, които следим в годината, в която Великден не е обвързван с майските празници. Миналата година той беше обвързван и първата десетдневка на май имахме над милион пътувания в България. Около 290 лева ще коства пътуването на българина у нас, а в чужбина - над 400 лева ", сподели шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов в студиото на " България заран ".

Според него през май също се чакат интензивни пътувания, в това число и в планините.

" Имаме и 70 000 чужденци, които ще дойдат в България. За месеца ще влязат малко над половин милион чужденци в страната. През предишния месец бяха 440 000. Очакваме растеж на пътуванията към България, той ще е към 20,5%. Около 50 хиляди ще бъдат тези, които ще влязат от Русия, предходните години бяха сред от 400 до 500 хиляди ", добави Драганов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той показа, че чакат и доста чужденци от Средния Изток.

" Вече никой не мисли за " зеления документ ". Туристите още преди този момент много надменно се отнасяха към цялата обстановка. Дори да пътуваш до Африка, Азия - всеки би трябвало да бъде имунизиран за нещо. Това не е нещо ново за туризма. Продажбата на PCR проби се трансформира в златна мина, безспорен търговски интерес. Няма нищо общо с живота и здравето на хората ", безапелационен е шефът на Института за разбори и оценки в туризма.

Румен Драганов посочи, че повече от половината от украинските бежанци, които са останали у нас, не са в хотели.

" Тези, които са в хотели, е краткотрайна и много скъпа мярка, тъй като против 2 400 лева, които получават двама души за една стая, те умерено могат да си наемат апартамент, където и да било. Има забавяния с заплащането на хотелиерите. А откакто тези хора са минали през хотелите, на доста от тях ще се наложи ремонт. Това е доста по-различно от хората, които са туристи ", добави специалистът.

Той е безапелационен, че сме дали най-хубавото, което може да се даде.

" Хотелиерите демонстрираха подвиг - нито им се заплаща, само че вършат всичко допустимо, с цел да ги обгрижват. За пръв път виждаме, че бежанците са много удовлетворени, поддържат хотелиерите. А тези, които желаят да останат по-дълго тук, желаят да работят и да се устроят ", напомни Драганов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР