Очаквам ротацията да бъде извършена. Това е термин от геометрията,

...
Очаквам ротацията да бъде извършена. Това е термин от геометрията,
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Ще има ново правителство с премиер Мария Габриел

„ Очаквам ротацията да бъде осъществена. Това е термин от геометрията, а не от конституционното право. Ще има ново правителствос премиерМария Габриел. Ще забележим има ли сделка за състава на кабинета след договарянията от миналите два дни. Президентът Радев можеше да форсира процедурата, само че той постъпи благородно ”. Това съобщи проф. Пламен Киров пред NOVA NEWS.

Той посочи, че Конституцията не планува период за консултациите при президента. " Тя не е директива ", посочи професорът по конституционно право.

" Държавният глава показва политически скепсис, тъй като е церемониал-майстор, а не лице,което да носи отговорност за едно служебно държавно управление. Предполага се, че няма да се наложи сформиране на служебно държавно управление. Въпросът е до каква степен президентът може да откаже да назначи за министърлице, което е недопустимо за него и дали при отхвърли служебният министър председател може да предложи друга кандидатура. Това не излиза наяве от последните конституционни промени ”, изясни проф. Киров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР