Очаквам ръст на престъпността. Това каза пред БНР Цветан Цветанов,

...
Очаквам ръст на престъпността. Това каза пред БНР Цветан Цветанов,
Коментари Харесай

Цветанов с много черна прогноза за България

Очаквам растеж на престъпността. Това сподели пред БНР Цветан Цветанов, началник на Евроатлантическия център за сигурност.

Той посочи: "Знаем, че безработицата е увеличена, че над 100 хиляди жители са се прибрали от чужбина, което значи, че стандартната престъпност ще бъде увеличена. И в същото време ще се подхващат и дейности за спомагателни финансови схеми и измами, с цел да се основат други условия ".

Цветанов посочи, че държавното управление и Народното събрание е трябвало да подхващат дейности, с цел да бъдат употребявани и ресурсите на Министерството на защитата, с цел да може полицията да се приготви за новите провокации, които ще има след отпущането на ограниченията.

Според него средата за сигурност ще се трансформира в отрицателен проект, тъй като "имаме една изтощена система за сигурност - в лицето на Министерство на вътрешните работи ".

По думите му Бойко Борисов и Румен Радев е трябвало да загърбят персоналните си несъгласия, тъй като това въздейства неприятно върху вероятността на страната. "В този интервал на пандемия и изключително състояние политиците не се откроиха, за огромно страдание, а и нямаше рационално водачество от страна на държавното управление и на президентството ", съобщи Цветанов.

Цветанов прикани политиците да се провеждат и колкото е допустимо по-бързо да се съберат на Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

Според него, когато няма настоящ парламент, не могат да се дискутират разнообразни отзиви, които могат да дадат верни решения: "Отчитам неглижирането от изпълнителната власт на Народното събрание, което го трансформира в това, което е през днешния ден. Той няма опция да реализира парламентарен надзор ".

Той дефинира обстановката, в която не работят законотворците, като "недъг на политическата система ", който би трябвало да бъде отхвърлен, тъй като ще се окаже с тежки последици за бъдещето на страната.

Цветанов разяснява, че държавното управление се е справило добре със здравните ограничения, което се вижда в статистиките за броя на жертвите в България спрямо другите страни в Европейския съюз.

Цветан Цветанов предвижда, че положителните резултати от изключителното състояние ще бъдат за изпълнителната власт, а в случай че има неприятно, то ще бъде понесено от Националния действен щаб. Според него сега се оставят буфери, с цел да могат по-късно, в случай че се наложи, да се направи политическа маневра. "Засилва се тревогата към финансовата вероятност на рецесията с COVID-19 ", уточни още той. По думите му не са положителни хоризонтите, които се обрисуват пред обществото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР