Очаквам прокуратурата да си свърши работата, обществото има нужда от

...
Очаквам прокуратурата да си свърши работата, обществото има нужда от
Коментари Харесай

Петков след разпита: Дадох на двама прокурори списъка с 19 имена, очаквам резултати

Очаквам прокуратурата да си свърши работата, обществото има потребност от правдивост.

Това сподели министър председателят Кирил Петков след близо двучасов разпит във Висшата касационна прокуратура.

Той е бил разпитван от двама прокурори, на които е показал листата с 19 имена с обществена информация, че вероятно са направили корупционни и незаконни дейности.

На влизане в прокуратурата Кирил Петков заяви пред медиите, че е донесъл лист с 19 имена на хора, а измежду тях са както Мата Хари, по този начин и Младен Михалев-Маджо, Таки, Петьо Еврото и други.

" Това са хора, които от дълго време са в общественото пространство с капацитет, че са създали непозволени дейности. Аз не съм тук да споделям кой е отговорен и кой не е. След като са прекомерно от дълго време известни, желаеме да се уверим, че прокуратурата е направила всички стъпки, с цел да проверява тези случаи ", изясни министър председателят.

По думите му имената са известни от медийни изявления и журналистически следствия, само че те не са посочвани от прокуратурата като разследвани.

На въпрос дали приема призоваването в прокуратурата като институционален напън, както го дефинира тази заран президентът Румен Радев, Петков сподели, че не го приема за напън, а като пиар на прокуратурата.

" Съжалявам, че прокуратурата има потребност изпълнителната власт по този метод да носи спомагателна информация. Сигурен съм, че прокуратурата разполага с нея и това е част от нейните отговорности ", добави още министър председателят.

Той още веднъж повтори, че Продължаваме променята и министър председателят не е удовлетворен от работата на Гешев и по тази причина упорствали за неговата оставка

Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова получиха призовки да се явят през днешния ден във Върховната касационна прокуратура, с цел да дадат детайлности за лица, които са в основата на икономическата и престъпната престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност от прокуратурата. Имената Петков съобщил на основния прокурор Иван Гешев при тяхна среща в края на предходната седмица.

Петков уточни, че съжалява, че държавното обвиняване има потребност изпълнителната власт да ѝ носи спомагателна информация и да ѝ желае доказателства.

„ Тук съм да предам всичко, което е в моите ръце. Тези хора не са от през днешния ден или от през вчерашния ден. Една Прокуратура би трябвало сама да си напише домашното и да се сезира. Ако има потребност от помощ - тук съм”, добави министър-председателят.

Премиерът беше безапелационен, че не е в Прокуратурата, с цел да споделя кой е отговорен и кой не. „ Въпросът е дали Прокуратурата е направила всичко допустимо, с цел да сме сигурни като общество, че имаме правораздаване. Дали всички стъпки, които се е изисквало, са направени”, добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР