Очаквам правителството да представи поне средносрочната програма за управление, така

...
Очаквам правителството да представи поне средносрочната програма за управление, така
Коментари Харесай

Йотова: Очаквам поне средносрочна програма за управление на правителството

Очаквам държавното управление да показа най-малко средносрочната стратегия за ръководство, тъй че и след юни да знаем какво ще се случи в България.
Това сподели през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщи кореспондент на БГНЕС .

Йотова разяснява оповестените в понеделник от „ Продължаваме промяната ” ограничения за справяне с рецесията и инфлацията и ги дефинира като първа и позитивна стъпка, само че уточни, че към момента чакаме цялостната стратегия на държавното управление.

„ Това, което към момента ми липсва, първо – легитимността на тези решения, защото видяхте, че през вчерашния ден един от водачите вътре в обединението доста съществено реагира за това, че решенията несъмнено се взимат от кръг от хора, само че не и от цялата коалиция, и в това отношение доста се надявам, че през днешния ден тежката си дума ще каже Коалиционният съвет ”, уточни Илияна Йотова.

Вчера водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов сподели, че „ Продължаваме Промяната ” не се преценяват с съдружните си сътрудници и се изричат по избрани тематики неподготвени.

На второ място това, което Йотова уточни е, че към момента част от протестиращите българи не са задоволени. „ Разчитам, че срещата с превозвачите ще даде своя позитивен резултат ”, съобщи тя. „ Но най-много това, което чакам е най-малко средносрочната стратегия за ръководство на държавното управление, тъй че и след юни да знаем какво ще се случи в България ”, сподели вицепрезидентът.

За това дали ограниченията са навременни или закъснели, тя съобщи, че ограниченията са положителни, когато и да бъде взето решение за тях, несъмнено, можело и по-рано. „ Аз осъзнавам, че е мъчно на държавно управление сега в тази динамично сменяща се конюнктура всеки ден. Можеше, несъмнено и малко по-рано да бъдат взети, само че по-добре късно в сравнение с в никакъв случай ”, съобщи Йотова. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР