Очаквам да се вземе решение, което защитава интересите на всички

...
Очаквам да се вземе решение, което защитава интересите на всички
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Смесеното гласуване цели да отговори на очакванията на обществото, което е разделено между машините и хартията

Очаквам да се вземе решение, което пази ползите на всички български жители, а освен на една шумна част от него
Съмнявам се, че държавното управление на малцинството на Политическа партия и Демократична България може да се осъществя

„ Въпрос на организация е недобри изборни практики да не бъдат допускани и това по никакъв метод не би трябвало да измества същността на въпроса, а точно фактът, че смесеното гласоподаване цели да отговори на всички упования на обществото, което очевидно е разграничено на две сред машините и хартията. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Атанас Зафиров в предаването „ Твоят ден “ на Nova News.

„ Същността на нашия законопроект е всеки да избира метода, по който да гласоподава. Предвижда се и отпадането на тъмната стаичка и въвеждането на паравани, които да не разрешат нередностите, които се случват в тези тъмни стаички “, добави той.

Социалистът акцентира, че измененията, които са провокирали най-голямото публично неодобрение – закриването на Обществения съвет към ЦИК, за регион „ Чужбина “, за метода на  формиране на секциите – не са предложение на Българска социалистическа партия.

По неговите думи измененията в Изборния кодекс са извървели цялата парламентарна процедура и предстоят дебатите и гласуването в зала. Според него комисия за измененията в изборните правила не би трансформирала настройките измежду народните представители.

„ Очаквам да се вземе решение, което пази ползите на всички български жители, а освен на една шумна част от него “, разяснява Атанас Зафиров.

Той не се съгласи с изказванията, че се отстраняват машините. „ Напротив, с измененията се подсигурява, че няма да бъде драскано върху бюлетините и няма по какъв начин машината да създаде невалидна бюлетина “, изясни депутатът от левицата.

„ Нашата позиция, че в случай че бъдем поканени на диалози в границите на втория мандат, ще участваме, остава. В същото време ме учудва категоричността, с която „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ дават поръчка за държавно управление на малцинството, очевидно без каквото и да е желание да приказват с други политически сили. Чувал съм всевъзможни форми на държавно управление на малцинството, само че на такова, на което не му доближават близо 50 гласа за болшинство, не съм чувал. Съмнявам се, че такава формула на ръководство въобще може да се осъществя, камо ли да бъде устойчива “, разяснява още Атанас Зафиров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР