Очаквам да повиша нивото си на правни и общи знания.

...
Очаквам да повиша нивото си на правни и общи знания.
Коментари Харесай

Гешев ще повишава знанията си, докато ВСС решава дали да го уволни

" Очаквам да повиша равнището си на правни и общи познания. " Това разгласи основният прокурор Иван Гешев на влизане във Висшият правосъден съвет през днешния ден. Пленумът на съвета днес би трябвало да прегледа всъщност настояването на правосъдния министър Надежда Йорданова за предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор. Гешев обаче чака денят да я благополучен.

Той за следващ път изясни, че настояването на Йорданова е тъжно за българската държавност. Гешев упрекна министърката, че обикаля тв студията и изрича погрешни изказвания, а би трябвало да ги отбрани в съвета. Според Гешев ръководещите нямат причини нито за правосъдната промяна, нито за промяната на основния прокурор. В неговите очи прокуратурата е открита и транспарантна, а политиците не са.

Има възможност обаче Висшият правосъден съвет да си даде поредна пролонгация в разглеждането на предлагането на Йорданова. Причината е, че в съвета най-накрая се върна първото предложение за уволнението на Гешев, направено от служебния правосъден министър Янаки Стоилов предишното лято. Досега то беше блокирано в очакване на изговаряне на Конституционния съд и Върховния административен съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР