Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре. Това заяви

...
Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре. Това заяви
Коментари Харесай

Кръстаич: Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре

Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре. Това съобщи селекционерът на България Младен Кръстаич на днешната си конференция преди утрешната аудиенция на Черна гора в европейска подготовка от група G на конкуренцията. Мачът на Градския стадион в Подгорица е от 19:00 часа наше време. На конференцията участва и Илия Груев.


" Със сигурност не сме удовлетворени от първото полувреме против Иран. Без значение, че това беше другарски мач, както към този момент споделих, ние нямаме лукса да ги разделяме на другарски или квалификационни. Вижте разликата в броя почитатели откогато съм селекционер. Нормално е да има турбуленция в представянето на тези млади момчета. Не би трябвало да повтаряме грешките, които допуснахме против Иран, най-много агресивността и концентрацията. Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре ", стартира Кръстаич.

Сръбският експерт показа и упованията си за утрешния противник, който е с три точки повече от нас в групата - " лъвовете " заемат последното място в таблицата след равенството на черногорците с Литва по-рано през седмицата. " Първият мач беше 50/50, както България можеше да го завоюва, по този начин го загуби. Допуснахме гол без положения за противника. Очакванията са за тежък и корав мач. Знаете, че Черна гора приключи наедно 2:2 с Литва. Уважавам тима на Черна гора, само че съм убеден в нашите благоприятни условия и съм сигурен, че ще вземем добър резултат. На собствен терен играеш нормално по-офанзивно, в този момент Черна гора евентуално ще подходи по този начин - ние имаме собствен жанр на игра, на следващия ден ще забележим какво ще се получи. Всеки тим има собствен проект и сигурно ще го покаже на терена ", сподели още той и продължи:

" Ние балканците сме под еднообразно напрежение, тук се гледат резултатите. При нас бързо се не помни положителната игра против Литва, това, че бяхме покрай успеха против Сърбия, за нас всеки мач е на живот и гибел. В спорта е обикновено да има напрежение, само че не мисля, че би трябвало да влизаме в крайности. Преживявал съм всичко това като футболист, както и като треньор на Сърбия и на България - няма безусловно никаква разлика. Ние играхме добре срщеу Черна гора първия мач, против Литва и Сърбия - в случай че бяхме спечелили точките, които трябваше да вземем, всичко щеше да бъде цветя и рози. Единственият мач, в който не се представихме на равнище, беше против Унгария. Тук по нашите ширини се гледат повече резултатите, а не толкоз играта. Разбира се, че постоянно търсим успеха, само че желая ние да построяваме собствен жанр на игра - доста хора гледат статистиката и резултата. Когато изтеглихме групата, аз споделих, че Сърбия има най-хубавият тим, а Унгария - най-организираният. Предимството на Черна гора е в опита. Ние от своя страна се опитваме да изградим тим от млади момчета - преди аз да дойда се залагаше доста на играчи сред 30-35 години, след идването ми това се промени. Относно генералния излаз на групата, допустимо е да има промени. Аз се надявам да изплуваме в класирането, в случай че ни се открие късмет за класиране - се надявам да го използваме ", добави Кръстаич във връзка с прогнозите му за крайното нареждане.

Националният селекционер съобщи още, че е обикновено футболисти като Груев да получават повече шансове поради младостта си, до момента в който хора като Ивайло Чочев могат да допринесат с опита си при потребност от тях. " Всички познават Ивайло Чочев, той от 10 години е в националния тим. Нормално е млади момчета като Илия Груев да получават шансове - когато забележим, че нещо не ни доближава, се обръщаме и към по-опитни футболисти. Винаги се играе толкоз, колкото ти разрешава протнивкът. Искам да трансформира експанзията и концентрацията, в случай че излезем по метода, по който излязохме против Иран, няма смисъл да излизаме въобще на терена. Когато приказваме съответно за игра, играеш колкото ти разреши съперникът. Футболът е елементарна игра, не би трябвало да се усложнява ", приключи наставникът на " трикольорите ".

Груев, който сбърка за гола на Иран при загубата ни с 0:1, също изрази убеденост, че сме подготвени за реванш в утрешното посещение на Черна гора: " Да, подготвени сме, ние знаем, че не играхме добре против Иран, изключително първото полувреме. Това е хубавото във футбола, че на следващия ден ни чака нов мач и съм уверен, че ще покажем по-добро лице. Да, доста оказвам помощ на Лукас Петков с акомодацията, той не приказва на български. Винаги съм му казвал, че в случай че има някакви въпроси, може да се обръща към мен ", добави новото попълнение на Лийдс във връзка с акомодацията на Лукас Петков, който е състезател на Гройтер Фюрт. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР