Очаквам, че на балотажа ще бъдем подкрепени от много широк

...
Очаквам, че на балотажа ще бъдем подкрепени от много широк
Коментари Харесай

Герджиков очаква подкрепа от много широк кръг българи на балотажа

Очаквам, че на балотажа ще бъдем подкрепени от доста необятен кръг български жители, както призоваваме през цялото време. Преди месец организациите допускаха, че Радев ще бъде с поддръжка повече от 53%. Това не се случи. След първи тур нещата се трансформират изцяло. Досега имаше 23 кандидат-президентски двойки, в този момент техните гласоподаватели би трябвало да се преориентират и да изберат някой различен. Това съобщи в ефира на претендентът за президент Анастас Герджиков.

По думите му, през последните дни нещата се развиват доста динамично. " И предходната седмица, и в този момент научаваме нови и нови неща. Това, което доскоро направи Вигенин във вашето студио, си има име – назовава се спешен ПР. Той пристигна, с цел да позамаже това, което се случи през вчерашния ден, а точно – за първи път някой от ляво излезе и сподели почтено: " Има проблем, царят е гол ". Президентът е гол, тъй като е обвързван със служебното държавно управление, което е назначил. Покрай тях се навъртат олигарси, разпределят се публични поръчки – това сподели през вчерашния ден Нинова. На процедура Нинова, без да употребява тези думи, сподели следното: " Такъв модел имаше по времето на Борисов, в този момент Радев се пробва да го възпроизведе, въпреки че е един слаб подражател ", уточни той. 

" Не знам по какъв начин стоят нещата нито при Борисов, нито при Радев. Говоря за това, че месеци наред говорихме за задкулисие при Борисов. Сега чуваме за задкулисие при Радев. Не е редно да заметем второто под килима. Правовата страна не позволява задкулисие. Тя изисква всичко да е нескрито. Затова, когато излезе водач на партия и каже сходно нещо, ние би трябвало да проверим тези твърдения и да се убедим, че те не са правилни или в случай че са – да използван закона ", сподели още Герджиков.

Според него, главната цел на Радев през последната година, е да унищожи партийната система. " Не приказваме за партиите на статуквото, както той ги назовава, а за това, че в действителност доста партии сега са доста смачкани, изгубили са доста гласове и виждаме разногласията в тях. За това голяма заслуга има Радев, който искаше да сътвори нова партия и да обезсили съществуващите, които биха се противопоставили на неговите искания за еднолична власт ", добави той. 

Герджиков изясни, че персонално се познава с Кирил Петков. " Той има качества, има и проблем - подписа декларация с погрешно наличие. Много се надявам да направи по този начин, че да може да се сформира неотложно постоянно държавно управление, тъй като без такова не можем да излезем от безкрайните рецесии, в които сме затънали ", разяснява още той. По думите му, партията на Петков е инженерен план на Радев. " Преливането на гласове от едната страна към другата е рисково за демокрацията, тъй като по този метод трансформираме страната в безредно полесражение, разрушавам държавността. Вчера същото го чухме и от Нинова ", сподели той.

" Ще работя с всички партии, освен с тези в Народното събрание, само че и с всеки български жител, който има положителни хрумвания. В момента обаче нищо друго няма значение също така да съставим неотложно работещо държавно управление ", уточни Анастас Герджиков.

Той беше безапелационен, че поддържа всяко деяние, което оказва помощ за определяне и възобновяване на върховенството на правото. Според него правосъдната промяна не визира персонално основният прокурор Иван Гешев или единствено тримата огромни, а визира всички равнища.

" Всяка промяна на значимите правила, която води до това да работи върховенството на закона, е добра. Но всяка промяна, с цел да махнем някого, е неприятна, тъй като ще махнем някой, на следващия ден ще пристигна различен. Махнахме Борисов, пристигна служебното държавно управление и през вчерашния ден чухме какво прави то. Трябва изцяло да сменим разпоредбите, в това число за асортимент на съдии на всички равнища ", означи Герджиков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР