Очаквахме доста по-отговорно поведение от ПП-ДБ, а не говорене няма

...
Очаквахме доста по-отговорно поведение от ПП-ДБ, а не говорене няма
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС предлага кабинет без коалиция

Очаквахме много по-отговорно държание от ПП-ДБ, а не говорене „ няма да преговаряме за първия мандат и няма да допуснем кабинет с присъединяване на ГЕРБ, само че като втора политическа мощ желаеме поддръжка от всички. Какво значи от всички?

Това може би значи, че желаят скрита поддръжка от ГЕРБ, от останалите, или може би не чакат поддръжка, с цел да влязат в Синдрома на жертвата. Той постоянно демонстрира, че всички са отговорни, аз съм почтена жертва и се търсят оправдания.

Това разяснява по Нова през днешния ден разяснява ръководителят на 49-ия парламент Росен Желязков.

Той прикани за лидерска среща очи в очи, а не за говорене през медии до сряда, когато вероятно ще се връчи първия мандат.

Най-вероятно ще предложим кабинет и ще потърсим поддръжка още веднъж от политическите обединения, само че без да търсим съдружна формула, сподели Желязков.

Възможно е да е като кабинета „ Габровски ”. Възможно е и да е чисто партиен кабинет, добави той.

Желязков разяснява и въпроса допустимо ли е по този начин нареченият „ План Б ” на ГЕРБ да включва партньорство или поддръжка от останалите партии.

Продължаваме да считаме, че постоянното, въпреки и за къс интервал от време държавно управление, е допустимо сред първата и втората политическа групировка. Едно вероятно присъединяване в коалиция с Българска социалистическа партия незабавно ще ни размине по главните наши визии – войната в Украйна, еврозоната. Ние като че ли нямаме политически разлики с втората политическа групировка. Но когато на напред във времето се сложи въпросът какво мислят нашите гласоподаватели – всичко отива с канала, заключи Желязков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР