Очаква се в неделя в Пирот да отменят извънредното положение,

...
Очаква се в неделя в Пирот да отменят извънредното положение,
Коментари Харесай

Отменят извънредното положение в Пирот, обявено след катастрофата с цистерните амоняк

Очаква се в неделя в Пирот да анулират изключителното състояние , оповестено преди 22 дни поради злополуката с влаковата комбинация с цистерни амоняк, съобщи , цитирайки журналиста от локалния портал " Пирот плюс " Ненад Паунович.

В събота след обяд завърши изправянето и извеждането на последната цистерна с амоняк. Железопътната линия Димитровград - Пирот е пусната от нощес. 

Оказва се, че към момента екипите по обезвреждането на 4-те дерайлирали цистерни би трябвало да продължат работата си - три от тях, с по 40 тона амоняк всяка, са към този момент на гарата в Пирот, като през днешния ден или на следващия ден би трябвало да бъдат пренатоварени на автоцистерни.

Най-проблемната цистерна, която беше развалена и течеше от самото начало, е източена преди седмица и тя беше вдигната първа. Сега е преместена на жп станцията в Страничене, евентуално ще бъде бракувана.

В Пирот се разяснява, че на българска територия има доста влакови композиции и товари , които чакат да бъдат придвижени по направлението Цариброд - Пирот - Ниш. През нощта към България е отпътувал екипът от десетина чиновници на Компанията " Железопътна инфраструктура ", с два жп крана, които бяха изпратени на мястото на злополуката на 6 януари.

На процедура българският екип се оправи със обстановката , като подвигна дерайлиралите цистерни, за което сътрудниците им в Сърбия и локалното население са им откровено признателни за проявения професионализъм.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР