Очаква се утре да започне груповият лов на диви свине,

...
Очаква се утре да започне груповият лов на диви свине,
Коментари Харесай

Бургаските ловци няма да участват в груповия лов на диви свине

Очаква се на следващия ден да стартира груповият лов на диви прасета, с цел да се понижи популацията им, защото страната ни е изправена пред опасност от навлизането на африканска чума. За заболяването се знае от най-малко 2 години, само че не са подхванати съответни ограничения, считат ловците. Бургаските авджии на следващия ден няма да излязат с пушки в гората, поради редица неуредици и неизпълними условия

Невен Каравасилев, секретар на най-голямото ловно-рибарско съдружие в Бургаско, не един път е алармирал, че главното, с цел да се ограничи болестта, е прецизно да се съблюдават условията за развъждане на източнобалканската порода свиня:

" Такива свине и сега се разхождат свободно и сеят болести в региона на Вършило, Индже челник, Крушевец. Стриктното съблюдаване на наредбата за развъждането ѝизискватядабъдеизкарванаспастир, вкарванавечервкошара, даимаспециалниместа, коитосапредназначениза напредване, за водопой, цялото количество на стадата на бъде маркирано. Нито едно от тези условия не е изпълнено към този момент години наред ", сподели Каравасилев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР