Очаква се това да стане и в Европейския съюз и

...
Очаква се това да стане и в Европейския съюз и
Коментари Харесай

Пътят пред Wi-Fi 6 е отворен – FCC освободи честотите

Очаква се това да стане и в Европейския съюз и други райони

Wi-Fi мрежите скоро ще проработят на още по-високи скорости
(снимка: CCO Public Domain)

Като историческо събитие от промишлеността бе несъмнено решението на Федералната комисия за връзки на Съединени американски щати (FCC) да даде честотния диапазон 6GHz за нелицензирана приложимост. Това ще разреши потребление на 6GHz от рутери и Wi-Fi точки за достъп, които в този момент са лимитирани до 2,4GHz и 5GHz.

Това е най-голямото разширение на наличната честотна лента, откогато FCC проправи пътя за Wi-Fi през 1989 година, отбелязва The Verge. Очаква се разширението да реши необятно публикуваните проблеми с връзката, които пораждат заради тапи в обсега.

Кевин Робинсън, маркетинг управител на Wi-Fi Alliance, акцентира, че полемиката за 6GHz е била най-монументалната за Wi-Fi честотите през всичките 20 години от съществуването на алианса. Wi-Fi Alliance е учреден през 1999 година, след което стартира потреблението на честотни ленти 2,4GHz и 5 GHz.
още по тематиката
Отварянето на новите честоти за бизнеса ще се състои към края на годината. Устройствата с поддръжка на 6GHz ще могат да споделят на по-висока скорост и с по-голяма непоклатимост. Първите артикули, съвместими с Wi-Fi 6GHz, се чакат в края на 2020 година

Мащабното внедряване на новата технология ще стартира през идната година, когато Wi-Fi Alliance ще отвори стратегия за узаконяване на устройства, които поддържат Wi-Fi 6E.

Решението FCC няма да освободи автоматизирано честотен диапазон на всички места. Подобни решения би трябвало да бъдат взети в Европейския съюз и останалите райони. Началото обаче е положено и с появяването на Wi-Fi 6 устройства може да се чака ускорение на правната рамка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР