Очаква се скоро Съветът за електронни медии (СЕМ) да се

...
Очаква се скоро Съветът за електронни медии (СЕМ) да се
Коментари Харесай

Очаква се скоро СЕМ да се произнесе дали ще наложи санкции за клипа на Чеченеца, Куката и Емили

Очаква се скоро Съветът за електронни медии (СЕМ) да се произнесе дали ще има наказания и на какво съображение ще бъдат те поради клипа с момчето със специфични просветителни потребности, сниман в търговски център в Пловдив и излъчен в обществените мрежи. Това разяснява Соня Момчилова, ръководител на Съвет за електронни медии в ефира на Българска национална телевизия.

По думите ѝ Съвет за електронни медии се е самосезирал незабавно след появяването на първата обява, обвързвана с видеоклипа, макар че регулаторът не се намесва в интернет. Когато нещо заплашва психическото здраве на децата, на феновете, взимаме ограничения, без значение, че това не касае директно работата на регулатора, добави Момчилова. Предстои Съвет за електронни медии да направи разбор и да се произнесе дали и какви наказания би наложил. Работа и задача на медиите е да отразяват настройките на обществото, само че да държат сметка и за задачата, сподели още тя.

Преди дни беше излъчен видеоклип, на който се вижда, че в търговски обект момче със специфични просветителни потребности е водено на каишка. Образувано е досъдебно произвеждане, участниците в клипа бяха арестувани.

Момчилова разяснява и тематиката за оповестяването на изборните резултати, акцентирайки, че е бил нарушен часът за оповестяването им в деня на изборите. Една социална медия не може да си разреши сходно нещо – " беше минути преди часът ", който е разгласен, няма значение с какъв брой, добави тя. Важното е, че има закон и тогава, когато публичната медия не го съблюдава, какво е известието към публиката, добави Момчилова. По думите ѝ за една комерсиална медия може да е пренебрежимо и явно е по този начин, защото е невисок размерът на глобата. Има нравственос, морал, образец, а медията е образец за подражателство, добави Момичлова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР