Очаква се реликвите да донесат милиони Съпругата на Михаел Шумахер

...
Очаква се реликвите да донесат милиони Съпругата на Михаел Шумахер
Коментари Харесай

Съпругата на Шумахер пуска на търг уникалните му часовници, за да финансира лечението

Очаква се реликвите да донесат милиони
Съпругата на Михаел Шумахер - Корина, взе любопитно решение. Тя разгласи публично, че пуска на търг 8 негови неповторими часовника от персоналната му сбирка.

Очаква се търгът да се организира на 13 май в Женева и да донесе няколко милиона на фамилията на Шумахер, с което то да продължи да финансира лекуването му, продължаващо към този момент повече от 10 години.

Корина се е обърнала към аукционната къща Christie`s още преди повече от година, с цел да дефинира цената на движимостите.

Колекцията включва неповторим модел F.P. Journe Vagabondage 1 от 2004 година, който отбелязва всяка от успехите му в шампионата на Формула 1. Той е подарък на водача персонално от президента " Ферари " - Жан Тод.

Този часовник е " може би най-важният Vagabondage F.P. Journe, юридически в миналото ", съобщи Реми Гийлемин, началник на отдела за часовници на Christie`s в Европа и Съединени американски щати.

Поръчковият часовник е с платинен корпус, червен циферблат и златен механизъм, а на екрана му е логото на Ferrari, както и отличителната каска на Шумахер.

" Като уникален, предметът може да доближи цена над 1 млн. швейцарски франка (1,1 млн. долара) на търга ", добавя Гийлемин.

Други часовници от сбирката на Шумахер са хронограф Audemars Piguet Royal Oak от бяло злато с бял циферблат, на който е изобразена емблемата на Ferrari.

На различен от циферблатите пък има шест звезди като знак на шестте шампионата във Формула 1, които Шумахер печели сред 1994 и 2003 година Този часовник също му е подарък от Тод и съгласно Christie`s е оценен сред 150 000 и 250 000 франка.

Продажбата ще включва и Rolex Daytona " Пол Нюман ". Хронографът с черен циферблат, референтен номер 6262 с екзотични субциферблати, е оценен на 200 000 до 400 000 франка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР