Очаква се прокуратурата в Пловдив да поиска постоянното задържане на

...
Очаква се прокуратурата в Пловдив да поиска постоянното задържане на
Коментари Харесай

Близнаците, укрили тялото на Димитър от Цалапица, използвали колата на баща си

Очаква се прокуратурата в Пловдив да изиска непрекъснатото задържане на двамата братя близнаци, които бяха задържани по отношение на бруталното ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица. И довечера в селото ще има митинг с гледище близнаците да бъдат упрекнати като съучастници в тежкото закононарушение, а освен като укриватели.

Днес от Окръжната прокуратура потвърдиха за Българска национална телевизия, че автомобилът, сниман на камерите в нощта на убийството, е точно на фамилията на близнаците.

Да превозиш и зариеш тялото на жертвата дружно с килъра не е укривателство, а съучастничество в тежкото закононарушение - в това са уверени хората в Цалапица, които упорстват за транспарантно следствие и съответни присъди.

" Не може близнаците да са взели участие и да не са съучастници, това е неприемливо, няма никаква правдивост, заровили са човек, би трябвало да има заслужено наказване, както за килъра, по този начин и за тях ".

" Моето виждане е, че са съучастници в това закононарушение. Смъртната присъда я няма, доживотна присъда без право на подмяна ", сподели Недялко Малинов, татко на Димитър.

От прокуратурата обясниха, че съгласно събраните досега доказателства всички дейности на близнаците са осъществени след самото ликвидиране на Димитър и без предварителна спогодба с главния обвинен. Затова досъдебното произвеждане за укривателство по отношение на Валентин и Борислав Динкови се гледа под надзора на районната прокуратура, а за убийството - от окръжната.

" При всяка смяна на събитията и на обстоятелствата, които ние установим по делото, несъмнено, че ще бъдат предявени и други обвинявания, стига да имаме такива доказателства. Към момента изрично няма такива, няма данни за присъединяване на друго лице в това закононарушение ", сподели Ваня Христева, областен прокурор на Пловдив.

От прокуратурата потвърдиха за Българска национална телевизия, че колата, която камерите в селото снимаха в нощта на убийството да минава със загасени фарове, е на фамилията на близнаците. А майката на убития Димитър е уверена, че тъкмо някой от двамата братя се е обадил финален на сина ѝ във съдбовната нощ. Те били другари от години.

" Синът ми наричаше даже единия от близнаците " брат ". През деня са били дружно, помагал му е да си свърши работата и вечерта е изкаран от къщи от него, с цел да бъде погубен, въобще не е подозирал какво го чака ", споделя Атанаска Бакалова, майка на Димитър.

Основният обвинен за убийството, 30-годишният Рангел Бизюрев, към момента е в неопределеност и се търси с европейска заповед за арест.

" Официално от управляващите не сме известени същият да е открит, респективно арестуван, с цел да бъде притеглен към наказателна отговорност с идването му при нас. Той сега е притеглен задочно ", разясни окръжният прокурор.

От прокуратурата споделиха още, че нямат данни забърканите в убийството да са взели участие в група за разпространяване на опиати, както се приказва в селото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР