Очаква се природният газ да поевтинее между 14 и 18

...
Очаква се природният газ да поевтинее между 14 и 18
Коментари Харесай

Газът може да поевтинее до 18% от февруари

Очаква се природният газ да поевтинее сред 14 и 18 на 100 от февруари, стана ясно от думите на ръководителя на енергийния регулатор Иван Иванов по време на публичното разискване на импортираното от държавния газов снабдител " Булгаргаз " заявление за цената от идващия месец. То е за спад с 14 на 100 от сегашните 133.41 лева на 114 лева за мегаватчас.

Поевтиняването обаче може да е по-голямо, окончателните данни ще са ясни на самия 1 февруари, защото се вземат поради данните от газовите боси за целия предишен месец.

" Има забележителна динамичност на пазара на природен газ в Европа. Отначало имаше спадове. В последните два дни виждаме нарастване, само че при всички положения ние не чакаме изненади и ще има понижение на цената на природния газ ", уточни изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов по време на откритото съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране.

По мотив терзанията за газовите доставки, поради ескалирането на напрежението сред Русия и Украйна, Николай Павлов уточни, че не се чака спиране на доставките на съветски газ за нашата страна.

" Съвсем неотдавна бордът на шефовете имаше диалог с сътрудниците от " Газпром ". Нямаме никакви терзания и никакъв знак, че ще има спиране на доставките, даже в противен случай. Те потвърдиха, че ще се доставят освен в България, само че и в района, и в Европа. Те ще си извършват прецизно своите договорености и ще доставят количествата природен газ ", увеи газовият шефа.

По думите му " Булгаргаз " е обезпечил нужните количества газ за своите клиенти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР