Очаква се президентът на Украйна Володимир Зеленски да посети България.

...
Очаква се президентът на Украйна Володимир Зеленски да посети България.
Коментари Харесай

Ще дойде ли днес Зеленски в България

Очаква се президентът на Украйна Володимир Зеленски да посети България. Евентуалната му аудиенция ще бъде първата в Югоизточна Европа от началото на пълномащабната война на Русия против страната му.

От съображения за сигурност тематиката не се разяснява. Военният министър Тодор Тагарев разгласи, че сходна аудиенция е подготвяна отдавна, само че не посочи дата.

В България Зеленски евентуално ще има срещи с представителите и на изпълнителната власт, и на Народното събрание. Очаква се украинският президент да приказва пред българския парламент.

Зеленски до момента е посещавал Съединени американски щати, Англия и редица страни от Европейския съюз, както и Молдова, Саудитска Арабия и Япония. Много са и задграничните водачи, които посетиха Киев, с цел да засвидетелстват поддръжката си за Украйна.

От българска страна към този момент е осъществена единствено една публична аудиенция там – по време на държавното управление на Кирил Петков, който води делегацията през април предходната година. Пътуванията на украинския президент се пазят в загадка от съображения за сигурност.

В навечерието на срещата външната комисия утвърди декларацията в поддръжка на участието на Украйна в НАТО, подписана предходната седмица от ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ ИТН “.

Потенциалната аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски идва и в основен миг за Киев – преди срещата на върха на НАТО в литовската столица Вилнюс.

„ Президентът Зеленски е един от хората, които сега дефинират международната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещаване би било доста добър знак за демократичната общественост в България, за препотвърждаване на евроатлантическите задания и цели. Признание и за това, което България прави в последните месеци “, уточни през вчерашния ден някогашният министър председател Бойко Борисов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР