Очаква се през тази седмица Лукойл България“ да преведе в

...
Очаква се през тази седмица Лукойл България“ да преведе в
Коментари Харесай

Служебният кабинет очаква „Лукойл“ да внесе 100 млн. лв. в бюджета тази седмица

Очаква се през тази седмица „ Лукойл България “ да преведе в бюджета до 100 милиона лв.. Това сподели служебният министър на финансите Росица Велкова в отговор на журналистически въпрос. По думите ѝ сумата ще е предплатен налог върху свръхпечалбата на компанията.

„ Доколкото ми е известно, няма смяна в позицията на „ Лукойл “, разяснява още Велкова.

Доскоро компанията не плащаше налог облага в България. В края на ноември на взаимна конференция в Министерския съвет беше оповестено, че от 1 януари следващата година „ Лукойл Нефтохим Бургас “ и „ Лукойл България “ трансферират икономическата си активност, приходите и налозите в България.

Това обаче породи подозрения дали в действителност компанията няма да се облагодетелства от мярката, която няма да се отрази по никакъв метод.

Междувременно на следващия ден депутатите ще заседават изключително по два законопроекта, свързани с пазара на нефт у нас.

Първо ще бъде разискван на първото четене законопроект, импортиран от Мустафа Карадайъ (ДПС) и група народни представители, за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия.

След това депутатите е дебатират по промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Промените са импортирани от Ивайло Мирчев („ Демократична България “) и група народни представители.

В законопроекта на Демократична България се планува министърът на стопанската система да може да назначава необикновен търговски представител във нефтените компании – в това число „ Лукойл “, при последна нужда.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР