Очаква се премиерът Николай Денков да свика днес Съвета по

...
Очаква се премиерът Николай Денков да свика днес Съвета по
Коментари Харесай

Денков свиква Съвета по сигурност заради войната в Израел

Очаква се министър председателят Николай Денков да свика през днешния ден Съвета по сигурността към Министерския съвет. За идното съвещание на Съвета по сигурността министър-председателят заяви предишния четвъртък в Парламента.

По-късно Денков изясни, че задачата е да се изчетат деликатно отчетите на другите служби, да се съпостави информацията от тях и да се вземат спомагателни ограничения, в случай че това е належащо. Той напомни, че към този момент е имало среща на контратерористичната група и всичко показано като краткосрочни и дълготрайни опасности е разисквано, като са подхванати нужните ограничения. Той дефинира извършените срещи в Президентството и Народното събрание като по-скоро информативни.

На провелите се срещи представители на изпълнителната власт, ръководителите на службите за сигурност, ръководителят на Народното събрание и водачите на парламентарните групи разискаха рисковете пред националната сигурност след задълбочаването на спора сред Израел и „ Хамас “, както и продължаващата война в Украйна.

Ако министър-председателят свика през днешния ден съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет това ще бъде четвъртата среща за последните 10 дни, на която ще се разискват рисковете пред националната сигурност. Консултативна среща по тематиката свика и президентът, само че без представители на парламентарните групи. Заради обстановката в Близкия изток заседава и Националния контратерористичен център, призован от премиера. След всички срещи представителите на институциите обявиха, че на този стадий няма непосредствена опасност за България поради войната сред Израел и „ Хамас “, само че при задълбочаване на спора има риск от нов бежански поток.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР