Очаква се премиерът на Великобритания Риши Сунак да обяви разширена

...
Очаква се премиерът на Великобритания Риши Сунак да обяви разширена
Коментари Харесай

Британският премиер ще обяви за предоставянето на Украйна на далекобойни оръжия и разширяване на програмата за подготовка на украински военни

Очаква се министър председателят на Англия Риши Сунак да разгласи разширена стратегия за подготовката на украински военни, както и за доставката на далекобойни оръжия за сражаващата се против съветската експанзия Украйна. Това, като се базира на свои източници на " Даунинг стрийт ". 
 
Както означават високопоставените служители, Сунак ще разгласи разширението на програмата за подготовка на украински военни, включително образование на пилти на изтребители и морски пехотинци, с цел да се подсигурява, че " Украйна ще има войска, способна да пази ползите й в бъдеще ". 
 
Подчертава се, че подготовката на водачи ще обезпечи опция да бъдат ръководени модерни итребители, които се намират на въоръжение в страните членки на НАТО. 
 
По данни на " Даунинг стрийт ", с помощта на програмата за последните 6 месеца към този момент са подготвени 10 000 украински военни, а за тази година се възнамерява броят им да се удвои.
 
Както към този момент, украинският президент Зеленски през днешния ден дойде на посещаване във Англия. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР