Очаква се потребителските настроения в Германия да се влошат за

...
Очаква се потребителските настроения в Германия да се влошат за
Коментари Харесай

Потребителските нагласи в Германия вероятно ще останат влошени до края на годината

Очаква се потребителските настроения в Германия да се влошат за трети следващ месец през ноември, поставяйки завършек на всевъзможни очаквания за възобновяване през актуалната година. Това заяви Ройтерс, базирайки се на най-новите данни от изследване на немския институт за пазарни изследвания Ге еф Ка (GfK).

Прогнозният показател на потребителското доверие на Ге еф Ка спадна до минус 28,1 пункта през ноември по отношение на леко ревизираните нагоре минус 26,7 пункта през октомври. Анализатори, интервюирани от Ройтерс, предвиждаха индикаторът да остане без изменение по отношение на в началото оповестените минус 26,5 пункта.

Спадът в показателя на потребителското доверие се дължи на възходящите цени на храните и силата в Германия, разкриват още данните, представени от Българска телеграфна агенция.

Подновената податливост на потребителите да икономисват ускори наклонността за намаляване на потребителския климат. Нагласите към спестявания, обхванати от съответния показател, доближиха най-високото си равнище от повече от десетилетие: от 8 пункта през октомври до 8,5 пункта през ноември.

" С третия следващ месец на спад очакванията за възобновяване на потребителските настроения преди края на годината би трябвало да бъдат заровени ", сподели Ролф Бюркл, специалист на института.

" Високите цени на храните отслабват покупателната дарба на семействата в Германия и подсигуряват, че частното ползване няма да бъде дирек на стопанската система тази година. "

Проучването се е провело в интервала от 5 до 16 октомври. Потребителския климат на Ге еф Ка предвижда развиването на действителното частно ползване през идния месец. Стойностите над нула алармират за напредък на частното ползване, а под това равнище - понижение в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Според икономистите смяна с 1 процентен пункт в потребителските настройки подхожда на годишна смяна от 0,1 процентен пункт в действителното частно ползване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР