Очаква се парламентът на Каталуния да се събере, за да

...
Очаква се парламентът на Каталуния да се събере, за да
Коментари Харесай

Напрежението в Испания продължава, Каталуния пред важен избор

Очаква се Народното събрание на Каталуния да се събере , с цел да реши по какъв начин да реагира, откакто Мадрид лиши автономията й. В събота десетки хиляди излязоха по улиците на Барселона , с цел да стачкуват против решението на испанските управляващи, показва.

 
Ще ескалира ли още веднъж напрежението?
 
Лидерът на региона съобщи, че решението на властта в Испания слага под заплаха освен полезностите на Каталуния, само че и тези на Европа.

 
„ След бурните страсти от съботния ден, в Каталуния се настанява терзание от незнайното и даже боязън ”, съобщи водачът на Каталуния Карлес Пучдемон .
 
Много се безпокоя. Ситуацията е сложна . Испания е доста по-силна от Каталуния, несъмнено. И законът е на тяхна страна, съгласна съм. Но не желаят да чуят какво мислят хората. Само това повтарят - законът, законът ", споделя пенсионерката Роса Мария.

 
Испанските управляващи приканиха жителите на региона да не слушат водача на районното държавно управление Карлес Пучдемон . И споделиха, че той към този момент няма пълномощия.
 
„ Всичко, което държавното управление се пробва да направи, освен това по насила, е да върне нещата по местата им, както са по закон и от тази насочна точка да действаме нататък ”, разяснява министърът на външните работи на Испания Алфонсо Дастис.
 
Дори последователите на отделянето от Испания, осъзнават, че вариантите пред Каталуния не са доста . Местното държавно управление не получи поддръжка от нито една авторитетна страна или институция.

 
Пучдемон има два разновидността . Или афишира самостоятелност, с ясното схващане, че ще внесе още напрежение, или се пробва да реализира сделка с централното държавно управление. И това ще е мъчно, тъй като те като че ли не желаят да договарят ”, разяснява пенсионерът Енрик.
 
Испанският Сенат би трябвало да реши дали след активирането на член 155-и от конституцията, да отнеме на районните управляващи контрола върху финансите, полицията и публичните медии на Каталуния. От институцията обявиха, че вотът е плануван за петък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР