Очаква се около 30 000 руски войници да участват в

...
Очаква се около 30 000 руски войници да участват в
Коментари Харесай

Русия започва военни учения с Беларус

Очаква се към 30 000 съветски бойци да вземат участие в ученията с Беларус. Говорител на Кремъл ги дефинира като съществени, заявявайки, че Русия и Беларус са " изправени пред невиждани закани ".

Руският дипломат в Европейски Съюз Владимир Чижов обаче разяснява пред Би Би Си, че страната му към момента има вяра, че дипломацията може да помогне за деескалация на рецесията към Украйна и че съветските войски, ситуирани сега в Беларус, ще се върнат в непрекъснатите си бази след ученията.

Днес в цяла Европа се чакат дипломатически диалози, ориентирани към понижаване на напрежението, като в тях ще се включват съветски и украински пратеници, дружно с Франция и Германия - известни като Нормандската четворка.

Има някои догатки, че възобновеният фокус върху по този начин наречените Мински съглашения - които се стремят да се постави завършек на спора в Източна Украйна - може да се употребява като основа за усмиряване на актуалната рецесия.

Украйна, Русия, Франция и Германия поддържаха споразуменията през 2014-2015 година
Посланикът на Франция в Съединени американски щати Филип Етиен написа в Туитър, че споразуменията от Минск би трябвало да се употребяват за " създаване на жизнеспособно политическо решение ".

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън ще пътува до Брюксел и Варшава в четвъртък в поддръжка на съдружниците от НАТО. Пътуването на Джонсън е част от прилива на дипломатическа интензивност, като външният министър Лиз Тръс и министърът на защитата Бен Уолъс също би трябвало да се срещнат с съветските си сътрудници в Москва по-късно през днешния ден, оповестява още Би Би Си.

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц ще се срещне с водачите на балтийските страни Естония, Латвия и Литва - дребни държави-членки на НАТО, които граничат с Русия и са били в някогашния Съветски съюз - в Берлин.

„ Задачата е да подсигуряваме сигурността в Европа и имам вяра, че това ще бъде реализирано “, сподели канцлерът на взаимна конференция с датския министър председател Мете Фредериксен в сряда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР