Очаква се новите правила за гаранционната отговорност на производителите да

...
Очаква се новите правила за гаранционната отговорност на производителите да
Коментари Харесай

Потребителите трябва да получат по-здрави и по-лесни за ремонт стоки

Очаква се новите правила за гаранционната отговорност на производителите да доведат до редица изгоди да потребителите, измежду които резистентност на продуктите, удължение на гаранционния период, повече еластичност при решаването на проблеми. Това разяснява основателя на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова пред телевизия BulgariaONAIR по отношение на позицията на Комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите в Европейския парламент в Брюксел по отношение на нуждата от актуализиране на законовите правила за дефектни артикули.

Руменова добави, че идните промени ще разширят обсега на случаите, в които потребителите могат да претендират за компенсации за породени вреди от дефектна стока, периодите ще се удължат, а процедурите ще стават по-лесни.

При актуалните правила предявяваме претенция и можем да посочим по какъв начин избираме да бъде решена жалбата – посредством безвъзмезден ремонт или подмяна на стоката. Търговецът се произнася по какъв начин ще удовлетвори настояването според от открития резултат. Докато, при новите правила наложително търговецът ще би трябвало да ни предложи безвъзмезден...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР