Очаква се днес майката на момчето от Вирджиния, което застреля своя учител, да се признае за виновна за неглижиране на дете

...
Очаква се майката на 6-годишно момче, което застреля учителя си
Коментари Харесай

Очаква се майката на 6-годишно момче, което застреля учителя си в началното училище през януари, да се признае за виновна по обвинения в пренебрегване на деца в съда във вторник сутринта.

26-годишната Дея Тейлър е изправена пред щатски и федерални обвинения, след като синът й донесе пистолета й в началното училище Richneck в Нюпорт Нюз, Вирджиния, и застреля учителката си в първи клас Абигейл Звернер. Цвернер получи огнестрелни рани в ръката и гърдите си, но оцеля.

Тейлър е изправена пред щатски обвинения за пренебрегване на деца и безразсъдно боравене с огнестрелно оръжие, въпреки че обвинението за огнестрелно оръжие ще бъде оттеглено по време на обвинението, каза нейният адвокат Джеймс Елънсън.

НЮПОРТ НЮЗ, Вирджиния - 07 ЯНУАРИ: Полицейска лента виси от табела пред началното училище Ричнек след стрелба на 7 януари 2023 г. в Нюпорт Нюз, Вирджиния. 6-годишен ученик беше задържан, след като според съобщенията е прострелял учител по време на кавга в класна стая в началното училище Ричнек в петък. Учителката, жена на около 30 години, е получила "животозастрашаващи" наранявания и остава в критично състояние, според докладите на полицията. (Снимка от Jay Paul/Getty Images) НЮПОРТ НЮЗ, Вирджиния - 07 ЯНУАРИ: Полицейска лента виси от табела пред началното училище Ричнек след стрелба на 7 януари 2023 г. в Нюпорт Нюз, Вирджиния. 6-годишен ученик беше задържан, след като според съобщенията е прострелял учител по време на кавга в класна стая в началното училище Ричнек в петък. Учителката, жена на около 30 години, е получила "животозастрашаващи" наранявания и остава в критично състояние, според докладите на полицията. (Снимка от Джей Пол/Гети изображения) Джей Пол/Гети изображения

„Граничната граница за присъда по обвинението за неглижиране на дете е шест месеца“, каза Елънсън.

Като част от споразумение за признаване на вината, Тейлър се призна за виновен по федерални обвинения за притежание на оръжие. Присъдите по тези обвинения ще бъдат произнесени през октомври.

Тейлър е закупила пистолета и го е съхранявала в горния рафт на гардероба в спалнята си, обезопасен със заключване на спусъка, каза Елънсън пред CNN през януари. Полицията каза, че синът й е донесъл пистолета в училище в раницата си.

6-годишното дете няма да бъде обвинено в наказателна отговорност, каза прокурорът на Newport News Commonwealth Хауърд Гуин.

Тейлър няма криминално досие и е сътрудничил на властите след стрелбата, каза Елънсън в по-ранно изявление. Тейлър се предаде на полицията през април след повдигането на държавните обвинения и беше освободена след внасяне на гаранция от 5000 долара.

Браян Тод, Лора Ли, Сара Смарт и Зоуи Сотайл от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР