Очаква се и социалистите да изразят становище в подкрепа на

...
Очаква се и социалистите да изразят становище в подкрепа на
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Корнелия Нинова влиза на консултации при Румен Радев

Очаква се и социалистите да изразят мнение в поддръжка на предварителни парламентарни избори, вместо да се реализира ротация сред първите две политически сили. Преди Българска социалистическа партия такава позиция пред президента изрази към този момент водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. 

Според него предварителен избор е належащ, само че няма да се стигне до него, а ще има подписано съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Причината, по думите му, е страхът на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " да се явят в този момент на избори, тъй като били четвърта политическа мощ сега.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също бе безапелационна през уикенда, че единствен излаз са предварителните избори.

Днес е вторият ден от консултациите при президента Румен Радев с парламентарно показаните политически сили в 49-ото Народно заседание за сформиране на държавно управление и е ред на опозицията.

Вторникът обаче се очерта като ден на опозицията в Президентството, защото в първия кръг от консултациите през вчерашния ден минаха по реда си и трите обединения, които застанаха зад кабинета " Денков ".

В Президентството през днешния ден влизат по ред на числеността на групите си трите опозиционни парламентарни сили - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ".

След социалистите последни с Румен Радев ще обсъдят политическата обстановка в страната от Има Такъв Народ, чиято консултация е планувана за 14:00 часа. На този декор не престават договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Двете страни договарят върху общ документ за ръководство и състав на Министерския съвет, като диалозите до през вчерашния ден бяха избрани като градивни. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР