Очаква се днешният протест да е един от най-мащабните за

...
Очаква се днешният протест да е един от най-мащабните за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: И Бургас се обяви срещу насилието над жени и съдебните абсурди

Очаква се днешният митинг да е един от най-мащабните за последните години

Бургас излиза против експанзията над дами и правосъдните парадокси в България. Отсега пред постройката на Окръжния съд в центъра на града за митинг стартират да се събират потресени от зверското нахлуване в Стара Загора хора. Те желаят да изкажат поддръжката си към 18-годишно момиче, чийто другар – 26-годишният Георги Георгиев, я наряза с макетен нож, преби я и я обръсна от ревнивост.

Протестът се обрисува да е един от най-мащабните за Бургас в последните години. Към него ще се причисли самият кмет Димитър Николов, както и заместникът му Йорданка Ананиева. В редиците на стачкуващите ще бъде и юристът и някогашен депутат Тодор Байчев, за който е ясно, че ще се кандидатира за кмет на община Карнобат.

„ Няма родител, чието сърце да не се е свило от болежка и яд! Насилието над дами продължава да бъде всекидневие в България. Издевателствата над по-слабите добиват ужасяващи размери. Ненавиждам бруталната експанзия във всичките й измерения! На улицата, в учебните заведения, в фамилиите, във взаимоотношенията. Като човек и татко ще се причисля към шествието. Защото никой не заслужава да бъде смазван нито физически, нито душевен, нито поради чувството за липса на правдивост. Ще бъда там ", съобщи Димитър Николов.

В шествието, което ще стартира в 18 ч. от площада пред Съдебната палата и ще продължи по ул. „ Александровска ” и постройката на Община Бургас, ще се включат още в качеството си на жители народни представители, видни фигури от бизнеса и публичния живот.

Флагман.БГ ще предава НА ЖИВО протичащото се в центъра на Бургас. Започваме в 17:50 – очаквайте включването ни!

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР