Очаква се днес ЦИК да обяви поименния списък с новите

...
Очаква се днес ЦИК да обяви поименния списък с новите
Коментари Харесай

ЦИК обявява окончателния състав на новия парламент

Очаква се през днешния ден ЦИК да разгласи поименния лист с новите 240 депутати, определени след парламентарния избор на 4 април.

Началото на заключителната конференция на ЦИК е оповестено за 11 ч. Може да я наблюдавате онлайн на

Имената на новите народни представители са дефинитивно известни, откакто определените в два региона са показали кой желаят да съставляват. Общо 22 нови депутати са създали подобен избор - измежду тях Корнелия Нинова, Станислав Трифонов, Христо Иванов, Мустафа Карадайъ.

Срокът,в който определените в два региона трябваше да заявят коя листа желаят да съставляват, изтече през вчерашния ден. Ако не са го създали, ЦИК афишира депутата за определен в първия регион, в който той се е записал за присъединяване в изборите.

9 претенденти от Движение за права и свободи и двама от ГЕРБ-СДС, в това число водачът на партията Бойко Борисов, към този момент заявиха пред ЦИК, че не желаят да са депутати в новото Народно заседание.

ЦИК към този момент разгласи и окончателното систематизиране на мандатите в новия парламент. Коалицията ГЕРБ - Съюз на демократичните сили е със 75 мандата, " ИТН " с 51, Българска социалистическа партия с 43, Движение за права и свободи с 30, " Демократична България " с 27, " Изправи се! Мутри вън! " с 14.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР