Очаква се днес британското правителство да оповести финансов пакет от

...
Очаква се днес британското правителство да оповести финансов пакет от
Коментари Харесай

Великобритания с пакет от 10 милиарда паунда за домакинствата заради енергийните сметки

Очаква се през днешния ден английското държавно управление да оповести финансов пакет от 10 милиарда паунда в поддръжка на семействата с увеличаващи се енергийни сметки.

Министърът на финансите Риши Сунак ще разгласи разширение на схемата за подкрепяне на семействата, които имат проблеми с заплащането на  сметките за ток и газ и понижаване на общинския налог.

Вероятно ще бъдат оповестени също еднократни заплащания на най-уязвимите семейства и в допълнение редуциране на налог добавена стойност за горивата. Пакетът се чака да бъде финансиран частично от облагането на спомагателните облаги на енергийните компании.

Правителството е насила да реагира на фона на огромното повишаване на живота, само че някои министри са срещу облагането на енергийните компании заради опасения, че това може да докара до понижаване на техните вложения в английски планове.

Мерките на управляващите идват след сериозния отчет на държавния чиновник Сю Грей за „ Партигейт “ и желанието на премиера Борис Джонсън „ да се завърши със случая, с цел да се заеме с целите на английския народ “, както той се изрази.

Джонсън се извини и пое отговорност, само че няма желание да подава оставка. Политическите наблюдаващи като цяло считат, въпреки и ситуацията на премиера да продължава да бъде нестабилно, огромната стихия е минала.

Няма публично удостоверение, само че се допуска, че единствено още трима депутати от Консевративната партия са внесли писма с искане на избор на съмнение в премиера в „ Комитет 1922 “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР