Очаква се, че ваксините ще ни дадат имунитет за поне

...
Очаква се, че ваксините ще ни дадат имунитет за поне
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: Ваксините ще ни дадат имунитет за поне 8-10 месеца

Очаква се, че имунизациите ще ни дадат имунитет за най-малко 8-10 месеца, само че към този момент има създатели, които чакат имунитета да трае даже до 2 години. Това съобщи проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите.
Веднага след първата доза на имунизацията не сме защитени. Антителата стартират д а се построяват на 7 - 10 ден. Обикновено към 45 % е ваксиналната резултатност следд първата доза, по тази причина се прави втора игла, с цел да се реализира оптимален резултат, посочиоще той пред bTV.

Всички ваксини са безвредни и са позволени за приложимост в Европейски Съюз. Те имат друга степен на отбрана. На този стадий въз основата на РНК имат над 90% отбрана за индивида, а останалите малко над 60%. Това са данни от клинични изпитвания, които сега се апгрейдват, уточни той.

По света няма спор за избора на ваксина, хората не го разясняват това. Каква да е имунизацията взема решение лекаря съгласно пациента. Единствената рекомендация е към дамите, които възнамеряват бременност в идващите няколко месеца, бременните и кърмещите - за тях не е целесъобразно да се ваксинират. Всички останали подлежат на имунизация, в това число и трансплантираните, уточни той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР