Очаква се част от фермерите да подпишат в понеделник споразумение

...
Очаква се част от фермерите да подпишат в понеделник споразумение
Коментари Харесай

Правителството подписва с част от фермерите, но други продължават протестите

Очаква се част от фермерите да подпишат в понеделник съглашение с държавното управление, само че други аграрни производители още веднъж подвигат пътни блокади в цялата страна. Днес още веднъж се чака да бъдат блокирани основни пътни прави.
 
Членовете на Българската земеделска камара и държавното управление да подпишат съглашение за ограниченията, с които страната ще подкрепи земеделските производители. Споразумението, което беше дефинитивно контрактувано в неделя, планува делене на стопанствата на три категории - според от площта им и възнаграждение на годишна ставка на декар, като парите ще се преведат на два транша.
 
Най-малките стопанства няма да потвърждават загуби за стопанската година, само че условието за междинните и огромните остава. Над 20 организации на земеделци обаче не се отхвърлят от митингите. Сред тях са Обединени български животновъди, Съюз на говедовъдите, Националната асоциация на оранжерийните производители, Асоциацията на земеделските производители.
 
Днес още веднъж се чака да бъдат блокирани основни пътни прави. Протестиращите ще показват декларация с подробните си претенции, които включват и незабавна оставка на министъра на земеделието Кирил Вътев. Според предварителните им планове от на следващия ден те ще пренесат митингите си в София.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР