Очаква се Борис Джонсън утре да обяви подробности от неговия

...
Очаква се Борис Джонсън утре да обяви подробности от неговия
Коментари Харесай

Правителството на Великобритания мисли за общонационална карантина |

Очаква се Борис Джонсън на следващия ден да разгласи детайлности от неговия проект за по този начин наречената „ тристепенна локална карантина “. Тази вечер се организира изключителна среща с кабинета преди на следващия ден да разгласи новите по-строги Covid ограничения.

Според наличната информация пъбове, заведения за хранене и питейни заведения могат да бъдат изцяло затворени в някои елементи на Севeрна Англия, която е най-силно наранена от вируса. Може да се стигне даже до възбрана на контактите отвън фамилния кръг, както вкъщи, по този начин и на открито.

Депутати от Манчестър обаче насочиха апел в последния миг не министрите да вземат решенията за затваряне на заведенията, а да бъдат дадени пълномощия на локалните управи за затваряне по тяхно убеждение.

Въпреки че се твърди, че няма да се стигне до налагане на цялостна карантина, рестриктивните мерки могат да се окажат задоволително сурови, с цел да се навреди съществено на бизнеса и трудовата претовареност.

Междувременно професор Питър Хорби, един от водещите английски учени, който прекара неделния следобяд да съветва държавното управление за вероятните последващи стъпки в битката с Covid-19 сподели, че не може да бъде изключено налагането на общонационална карантина на фона на увеличаващите се случаи на постъпване на инфектирани в лечебните заведения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР