Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на

...
Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на
Коментари Харесай

Кметът на община Карлово: Очакваме над 600 доброволци в пострадалите села днес

Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на потърпевшите села в Карловско през днешния ден.
Прочетете още
Основната задача в трите села е реките още веднъж да бъдат вкарани в старите си корита си и да бъдат основани нови насипи. Разчистват се и главните пътища в региона. Това изясни в Каравелово кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

" Днес би трябвало да покажем, а и в дните и месеците нататък, че би трябвало да бъдем съединени освен на празници, а в сложни моменти. Днес чакаме над 600 доброволци, работи огромно количество техника. Ние сме под върхово напрежение, тъй като отстраняването на последствията няма да е еднократен акт за ден-два, чака ни упорита работа с месеци ", сподели пред Българска национална телевизия кметът.

Доброволците ще оказват помощ на хората да разчистят домовете си. Съборените дървета ще бъдат отстранени, нарязани и раздадени на популацията.

" Ще работим крепко, можете да бъдете сигурни - ние сме на 24-часов режим ", увери Емил Кабаиванов.

На уеб страницата на община Карлово има оповестен телефон, на който непрекъснато се одобряват поръчки и дарения, открита е и банкова сметка за дарения.

" Средствата, които се събират - до вчерашния ден бяха 50 000 лева и не престават - ще бъдат главно за строителни материали, с които хората да си възстановят домовете и за закупуване на най-необходимото - храна, облекла, одеяла ", изясни Кабаиванов.

Има потребност от пакетирана храна, консерви и кухненско съоръжение, също така - кревати, матраци, дрешници, шкафове, сподели още Емил Кабаиванов. За момента има задоволително питейна вода.

" 300 български фамилии бедстват и желая да прикани нашите сънародници да се подготвим за по-дълго време, през което ще оказваме помощ, тъй като акцията не е еднодневна, едноседмична или едномесечна. През идващите месеци всички тези фамилии ще имат потребност от нашата помощ ", сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР