Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на

...
Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на
Коментари Харесай

Кметът на Карлово очаква над 600 доброволци в пострадалите села

Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на потърпевшите села в Карловско през днешния ден. Това съобщи пред Българска национална телевизия кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

По думите му главната задача в трите села е реките още веднъж да бъдат вкарани в старите си корита си и да бъдат основани нови насипи. Разчистват се и главните пътища в региона. " Днес би трябвало да покажем, а и в дните и месеците нататък, че би трябвало да бъдем съединени освен на празници, а и в сложни моменти.

Освен с доброволците, се работи и с огромно количество техника.

Ние сме под върхово напрежение, тъй като отстраняването на последствията няма да е еднократен акт за ден - два, чака ни упорита работа с месеци ", означи Кабаиванов. 300 български фамилии бедстват и кметът прикани българският народ да се приготви за помощ по-дълго време. " През идващите месеци всички тези фамилии ще имат потребност от нашата помощ ", сподели още той.

Доброволците ще оказват помощ на хората да разчистят домовете си. Съборените дървета ще бъдат отстранени, нарязани и раздадени на популацията.

На уеб страницата на община Карлово има оповестен телефон, на който непрекъснато се одобряват поръчки и за дарения, открита е и банкова сметка. Средствата, които се събират - до вчерашния ден са били 50 000 лева - ще бъдат главно за строителни материали, с които хората да си възстановят домовете и за закупуване на най-необходимото - храна, облекла, одеяла.

Пострадалите хора от наводненията в селата към Карлово имат потребност от пакетирана храна, консерви и кухненско съоръжение, също така - кревати, матраци, дрешници, шкафове. За момента има задоволително питейна вода.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР