Очаква се 50% спад на туризма в странатаГърция обмисля въвеждане

...
Очаква се 50% спад на туризма в странатаГърция обмисля въвеждане
Коментари Харесай

На море в Гърция – след направен тест за коронавирус

Очаква се 50% спад на туризма в страната

Гърция обмисля въвеждане на здравен паспорт за туристите. Предвижда се всеки европейски жител, който желае да посети страната, да е длъжен да си направи тест за ковид.

Към момента Гърция пропуща единствено гръцки жители, както и чужденци законно пребиваващи в страната. За туристи границата е затворена.

„ Вчера министърът на туризма разгласи, че планува въвеждането на здравен паспорт или документ, в който да бъде видно, че всеки екскурзиант, влизащ на територията на Гърция е направил тест за ковид. На този стадий Гърция разчита на страните, където няма развита пандемична история, каквато е в избрани страни като Италия, Испания, Франция. От министерството обявиха, че разчитат на туристи от Израел, Кипър, Ливан, Арабските емирства и Балканите. Полети, които идват от рискови страни, са анулирани до 10 май. След това ще стане ясно жителите на кои страни ще могат да влизат в страната с този здравен документ като туристи ", съобщи кореспондентът на NOVA в Гърция Бойка Атанасова.

По думите ѝ се чака 50% спад на туризма, което е извънредно притеснително за гърците, защото туризмът е главният им занаят, който генерира към една четвърт от Брутният вътрешен продукт на Гърция, по тази причина се минава и към такава последна мярка да се пускат туристи със документ.

„ Плановете на гръцкото държавно управление са от 4 май последователно да се разхлабват ограниченията в страната. Между 15 юни и 15 юли се чака да отворят целогодишните хотели в Гърция, а от 1 юли и сезонните. Туристическият сезон обаче не е доста насърчителен, защото към този момент над 3000 хотела са оповестили процедура на банкрут “, съобщи още Бойка Атанасова. /нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР