Очаква се 14-тото поколение процесори Intel Core за настолни компютри

...
Очаква се 14-тото поколение процесори Intel Core за настолни компютри
Коментари Харесай

Първите процесори Intel Raptor Lake Refresh ще бъдат пуснати в продажба на 17 октомври

Очаква се 14-тото потомство процесори Intel Core за настолни компютри (Raptor Lake Refresh) да бъде оповестено на 19 септември в границите на плануваната конференция Intel Innovation 2023. Новите чипове обаче ще бъдат пуснати в продажба месец след представянето.

Според портала VideoCardz, който се базира на свои източници измежду производителите, Intel ще стартира да продава нови процесори на 17 октомври. На същия ден медиите и блогърите ще могат да разгласяват ревюта на тези нови артикули. Ден по-рано, на 16 октомври Intel ще анулира възбраната за рекламни изявления. С други думи, на този ден магазините ще стартират да одобряват предварителни поръчки за новите чипове.

Важно е да се напомни, че през септември се чака оповестяването, а през октомври стартирането на продажбите единствено на 6 модела процесори Raptor Lake Refresh – с означенията „ K “ и „ KF “. И двете серии ще имат цялостна поддръжка на овърклок, до момента в който при чиповете „ KF “ липсва интегрирано графично ядро. Така на пазара се чака да бъдат пуснати 24-ядреният флагман Core i9-14900K и 14900KF, 20-ядреният Core i7-14700K и 14700KF и 14-ядреният Core i5-14600K и 14600KF. Тези чипове ще имат номинална TDP от 125 W. Обявяването и стартирането в продажба на 65W модели Raptor Lake Refresh без означенията „ K “ и „ KF “ най-вероятно ще се случи по време на ревюто за електроника CES 2024 през януари идната година.

В допълнение към Raptor Lake Refresh на ревюто „ Innovation “ се чака да бъдат оповестени мобилните процесори Core Ultra (Meteor Lake) и вероятно мобилни разновидности на обновения Raptor Lake Refresh. Компанията може също по този начин да показа актуализации за актуалната и бъдещата си серия дискретни видеокарти Arc.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР