Очаква ни променливо време, но на 6-ти май дъждът е

...
Очаква ни променливо време, но на 6-ти май дъждът е
Коментари Харесай

Прогнозата за май. Симеон Матев с голяма новина за Гергьовден

Очаква ни изменчиво време, само че на 6-ти май дъждът е по-вероятно да ни размине. Това предвижда климатологът Симеон Матев пред Телеграф.

" Май ще продължи неуверената наклонност на март и април, т.е. чака ни постоянно изменчиво време - със промяна на слънчеви и топли дни с хладни и дъждовни такива.
-->
Това лице на май ще го забележим още в самото му начало. Месецът ще стартира с температури малко под климатичните правила.

След малко усъвършенстване през интервала 7-9 май при започване на второто десетдневие още веднъж има огромна възможност за следобедни валежи и прегърмявания, само че температурите към този момент ще са по-близко до нормалните, което значи оптимални стойности от порядъка на 19-24 градуса.

Чисто теоретично, в случай че би трябвало да приказваме, по-стабилно е времето сред 15 и 20 май. Тогава температурите постоянно доближават и надвишават 20 - 25 градуса.

Последната четвъртина на месеца или от 22-ри до края на май нормално над страната се основават условия за краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевични стихии и изключително интензивни са тези превалявания към абитуриентските празници, освен с цел да скапват празника им, а по-скоро с цел да им върви по вода в живота. ", сподели Матев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР