Oчаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза

...
Oчаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза
Коментари Харесай

КЛИМАТОЛОГ ИЗНЕСЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ КУХНЯТА! Вижте каква есен и зима ни очакват тази година!

Oчаква ни естествена есен, в множеството случаи топла. Това сподели пред Novini.bgклиматологът проф. Георги Рачев.

Поне до края на месеца няма опция за образуването на слани или в случай че се образуват, ще е с доста дребен териториален обсег, добави той.

Температурите се чака да са с към един градус над нормата за цялата есен. Все отново би трябвало да сме наясно, че Американската организация за проучване на атмосферата и океаните дава октомври месец малко по-студен от естественото, а ноември – още веднъж топъл, уточни проф. Рачев.

Прогнозите са преваляванията тази есен да са в нормата, на някои места, изключително за Западните Балкани, с малко по-ниска валежна сума, означи климатологът.

Той разкри и каква зима ни чака. Дългосрочните прогнози би трябвало да се одобряват с известна доза конвенционалност, само че множеството метеоцентрове, които се занимават с шестмесечни прогнози, дават топла зима. Особено топла ще бъде в Европа, като в този случай Балканският полуостров стои малко настрана от тази посока. При нас температурите през декември, януари и февруари ще бъдат с към 1-1,5 градуса от естественото, до момента в който за останалата част от Европа към този момент прогнозата е за още по-топла зима. Това не значи, че няма да има сняг, поледици, виелици, температури минус 10-минус 15 градуса, само че интервалите на по-топло време от елементарното ще бъдат повече и по-дълги, вследствие на което зимата се чака да бъде много топла в Европа и малко по-топла на Балканския полуостров, сподели още проф. Георги Рачев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР