Очаква ни грипна вълна след празниците - в края на

...
Очаква ни грипна вълна след празниците - в края на
Коментари Харесай

Доц. Кунчев предупреди за грипна вълна след празниците

Очаква ни грипна вълна след празниците - в края на януари и първите седмица на февруари. Такава прогноза направи в ефира на основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

" Започват да се завръщат вируси и грип, чието разпространяване беше забавено от COVID-19. Това се следи освен в България, само че и в цяла Европа. През последните две години, налагайки ограничения, ограничихме разпространяването на голям брой заразни заболявания, най-вече респираторните. Чисто конкурентно, когато един вирус има капацитет да бъде епидемиологичен, той завзема терен и избутва всички останали ", акцентира той.

По думите му, най-честите заразни заболявания са намалели със 7 до 10 пъти. " С отдръпването и по-лекото протичане на COVID-19 те се завръщат. По отношение на свинския грип, който беше засечен тази седмица, има циркулация, само че чакахме този вариант, който е част от антигрипната ваксина. Който е съумял да се имунизира, може да бъде сигурен, че в огромна степен е защитен ", акцентира той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР