Обзавеждането на ново жилище е щастлив момент, в който е

...
Обзавеждането на ново жилище е щастлив момент, в който е
Коментари Харесай

Спалнята – основен приоритет за пълноценна почивка

Обзавеждането на ново жилище е благополучен миг, в който е значимо да се разпределят пространствата съгласно тяхната функционалност. Ако разполагате с повече стаи, вие несъмнено ще се сблъскаме с по-малко проблеми. 

От къде да стартираме?

Може би от най – значимото: спалнята. Тази стая би трябвало да дава отговор на доста условия, с цел да се чувствате комфортно в нея. Почивката и качественият сън не са за занемаряване, за това е хубаво да си осигурите всички предпоставки за постигането им.

Тишината е едно от най – значимите условия за здрава и пълноценна почивка. Не можем да избираме съседите си, въпреки постоянно да се надяваме, че ще попаднем на правилни такива, само че можем да се спрем на най–изолираното помещение, което дава оптимално успокоение.

Южното разположение с доста слънчеви лъчи не е сполучлив вид. Добре би било, в случай че можем да се любуваме на приглушена атмосфера. Дори и плътни щори и завеси няма да могат да изолират изцяло ярките светлини, изключително през летния сезон, а спомагателната топлота също не е за предпочитане. Тялото е оптимално настроено за релакс и отмора при малко по-ниска температура: 18 – 20 градуса, за това не е целесъобразно да акцентираме на топлите пространства.

Ако етажът не е доста висок и има съществуването на дървета, това единствено по себе си ще сътвори отпускаща и омиротворяваща атмосфера, която е желана в спалнята.

Мебелите

Качеството тук би трябвало да е водещо. Леглото е нужно да дава отговор изцяло на вашите потребности, само че матракът е едно от най-важните условия за здрав и първокласен сън. Позицията на тялото е от изключителна значимост във връзка с физическото и психическото здраве на индивида. Когато не е реализирано улеснение в легнала позиция, могат да се следят редица странични отрицателни резултати, които да доведат до деформиране, болки, напрежение и отмалялост.

Продуктивността и постоянното психическо държание денем имат директна взаимозависимост с пълноценния сън. Ако той е непълен може да докара даже до закъснение на метаболизма, прибързано състаряване, и нарушена психическа непоклатимост. Факторите, които ни притискат са доста и тяхната съвестност не би трябвало да се подценява.

Парите, които ще вложите в скъпи и качествени артикули, ще ви се възвърнат под формата на здрав организъм и жизнен дух.

Организация

Не се изкушавайте да претрупате стаята с всичко, което би могло да ви хареса. Семплите и уютни разновидности на обзавеждане ще ви предпазят от бъркотията, която не е другар на пълноценната отмора.

Крещящите цветове също не са за предпочитане. Те ще под напрежение организма, а на него му е нужно отпускащо успокоение. Нежните пастелни тонове са по-удачни за този вид помещение. Ако въпреки всичко ви се коства доста скучно, радостен акцент би разведрил еднообразната атмосфера. Нотка цвят на вярното място ще освежи интериора, само че няма да го направи тежък и кичозен.

Все отново самостоятелният усет е от голяма важност – спазвайки личните си желания, имате по-голям късмет да обособите идеалното място за разформироване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР